2020.03.07
18.forduló
U19-es mérkőzés

A tavaszi szezon bajnoki nyitányán azt a Lepsényt fogadtuk hazai pályán, akitől idegenben 5:2-es vereséget szenvedtünk az ősszel.       A két meccs között eltelt időszakban nagyon sokat fejlődtünk mind egyénileg, mind csapatjáték terén, amit a mérkőzések forgatókönyve és az eredmények számbeli különbsége is híven tükröz. Az U19-es csapatunk számára az elmúlt időszak legfontosabb feladata az egyesületi koncepció (domináns labdabirtoklásra és agresszív támadójátékra épülő stílus) megértése, és a gyakorlatban való megvalósítása volt.

Az elvárásoknak megfelelően kezdtük a mérkőzést, és azonnal magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést: sokat birtokoltuk a labdát, beszorítottuk az ellenfelet a saját kapuja elé, és nyolc perc elteltével már kétgólos előnyre tettünk szert. A sok kidolgozott helyzetből sajnos csak hármat sikerült értékesíteni az első félidőben, így a 70-30 %-os labdabirtoklás ellenére „csak” 3-1-es vezetésre tettünk szert.

Szünet után is folytattuk a labdakihozatalokból gyors támadásokba való átmenetre épülő játékunkat, és sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, amelyekből öt, sikeres befejezéssel is párosult. Így alakult ki a hét gólos különbség, ami jobb koncentráltsággal lényegesen nagyobb arányú is lehetett volna.

Az átigazolási időszakban 3 új játékossal is tudtunk erősíteni, akik közül ketten (Grósz Gergely, Károly Péter), ezen a meccsen is bizonyították  hogy  helyük van a csapatban.

Az utánpótlás-nevelés szempontjából is fontos a fiatal játékosok beépítése, így az  u14-es korosztályból  újra lehetőséget kapott Müller Kristóf és Meszner Máté, akik éltek a lehetőséggel.

Gólszerzők: Horváth Barna 2, Feka Márk, Károly Peti, Nagy Rómeó, Lakatos Gyuri 2, Grósz Geri