MLSZ TÁMOGATÁSBAN RÉSZESÜLTÜNK: TÁRSASÁGI ADÓ (TAO) TÁMOGATÁSOK

A 2011-es év törvényi változásai – amiket az Európai Unió is elfogadott – lehetővé tették, hogy a nyereséges vállalkozások társasági adójukkal támogassák a látványcsapat-sportágak képviselőit. Az új rendszer egyszerre biztosít előnyöket a sportegyesületeknek és a támogató cégeknek is.

Ez a kedvezmény – többek között – a látványcsapat sport egyesületei, a látvány-csapatsport fejlesztése érdekében létrejött közhasznú alapítvány részére szól. A Herceghalom Se már rendelkezik több TAO határozattal, így a herceghalmi foci támogatására több lehetőség is nyílik.

Aktuális év támogatással kapcsolatos dokumentumai

2020/2021 Kérelem

2020/2021 Jóváhagyó határozat

Korábbi évek támogatással kapcsolatos dokumentumai

2019/2020 Kérelem

2019/2020 Jóváhagyó határozat

2018/2019 Kérelem

2018/2019 Jóváhagyó határozat

A jelenlegi határozat alapján dátumtól függetlenül, az év bármely időszakában lehetőségünk van a pályázatból befolyó összegek fogadására.

A támogatási igazolás birtokában, a támogató a likviditásának és érdekeinek megfelelően az év bármely napján utalhat és a támogatás mértéke nincs maximalizálva. Az adókedvezményt egy adóévben a társasági adó 70 százalékos támogatási mértékig lehet igényébe venni. Illetve az e feletti rész további három évre továbbvihető. A 2012/13-as támogatási időszaktól a támogatás 1%-át az ellenőrző hatóság (NSI) részére utalja a támogató, 99%-ot pedig az egyesületnek. Az 1% után az adókedvezmény változatlan szabályok mellett igénybe vehető. A legfrissebb törvényi változások szerint a látványcsapat sport-kedvezmény alanyát támogató cégnek a megtakarított adókedvezményből kiegészítő sportfejlesztési támogatást kell utalni a támogatott sportág szakszövetsége vagy pedig a MOB részére. A támogatás mértéke a megtakarítás legalább 75%-a.

Milyen előnyt nyújt a társasági adóból történő támogatás a cégeknek?

A cég a kifizetett sporttámogatás után adókedvezményt vehet igénybe, ezzel csökken a tényleges adófizetési kötelezettsége. Fontos kiemelni, hogy a kiegészítő sportfejlesztési támogatás megfizetését követően is megtakarítást realizál a támogató.

Tehát TAO támogatás esetén a cégnek kevesebbet kell fizetnie, mintha csak adót fizetne?

Igen. Az adókedvezmény mértéke 110% vagy 119%. A kiegészítő sportfejlesztési támogatás megfizetése után 2,5-4,75 százalékkal csökken a befizetési kötelezettsége.

Amennyiben cége szeretné a herceghalmi focit adójával támogatni és adókedvezményben részesülni, kérjük keresse referensünket!

Készséggel áll rendelkezésre a befizetési lehetőségekkel kapcsolatban:

Zsupanek Péter